Uitvaartceremonie of herdenkingsdienst

Afscheid nemen in een bijzondere ambiance.

Onze locatie is zeer geschikt om in alle rust afscheid te nemen van een dierbare en om samen met familie en vrienden mooie herinneringen op te halen. Wij bieden mogelijkheden voor intieme bijeenkomsten tot grote afscheidsceremonies tot ca.100 personen.

Zowel een uitvaartdienst als een condoleance, receptie, koffietafel of herdenkingsdienst kan in de Cuisinerie op landgoed Mensinge worden georganiseerd. Graag bespreken wij in een persoonlijk gesprek uw wensen en organiseren wij dit op maat voor u.

Plan uw uitvaart of herdenking.

Ons team informeert en adviseert u graag over de mogelijkheden.

Kaarsen

Ruimte voor herdenken, condoleren en afscheid nemen

Wij bieden tijd en ruimte en leveren op maat afgestemde dienstverlening.
Een onafhankelijke uitvaartplek voor uw persoonlijke uitvaartdiensten, afscheidsceremonies en voor alle bijeenkomsten vóór of na de uitvaartplechtigheid. Zoals een herdenkingsdienst op de dag voor de uitvaartdienst of een condoleancebijeenkomst met catering direct na de begraafplaats of crematie.

Condoleancebijeenkomst

Na de begrafenis of crematie komen de nabestaanden meestal nog even bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst bestaat de gelegenheid tot condoleren het nuttigen van een hapje en een drankje.

Wij bieden de mogelijk deze bijenkomst te organiseren in ons restaurant.
Uw wensen bepalen de culinaire invulling van deze bijeenkomst. U kunt denken aan een assortiment van broodjes, koffie en thee met iets zoets erbij, een borrel met een bepaalt bittergarnituur of een koud of warm buffet.

Herdenkingsdiensten

Een herdenkingsdienst is een moment om de overledene te herdenken. En vindt meestal voor de uitvaart plaats. Tijdens een herdenkingsdienst reflecteren de nabestaanden op het leven van degene die overleden is, vaak aan de hand van anekdotes en verhalen. Er worden samen herinneringen opgehaald en vaak zijn er momenten van stilte en bezinning. De aanwezigen delen hun emoties en vinden steun bij elkaar zo kort voor de eigenlijke uitvaart.

Het is mogelijk een herdenkingsdienst te organiseren na de uitvaart – bijvoorbeeld op de geboortedag of sterfdag van de overledene – als onderdeel van de rouwverwerking of om stil te staan bij de overleden dierbare.

Voor of na de uitvaart overnachten

Wie ver moet reizen om de uitvaartceremonie bij te wonen of ‘gewoon’ even tot rust wil komen, kan vóór en/of na de uitvaarceremonie overnachten in één van onze 2 B&B kamers.

Catering rondom de uitvaart

Wij bieden u uitgebreide mogelijkheden op het gebied van catering rondom de uitvaart, afscheidsceremonie en of condoleance. Wij streven ernaar onze dienstverlening en producten een professionele, menselijke inhoud en uitstraling te geven.

Met onderstaande willen we u slechts een idee geven van de mogelijkheden, want ook de catering bij een uitvaart heeft bij ons een bijzonder persoonlijk karakter.

Van een kop koffie of thee met ‘iets lekkers’ na de uitvaart tot een lunch of een uitgebreid koud of warm buffet met (non)alcoholische dranken. Tijdens een (meergangen) diner voor vrienden en familieleden kunt samen nog napraten en herinneringen ophalen. Of een andere vorm van catering? U kunt hierbij denken aan borrel met bittergarnituur, barbecue of een High tea.

Heeft u andere wensen, dan zullen wij ons tot het uiterste inspannen om ook dat voor u mogelijk te maken.

U kunt een prijsindicatie opvragen of contact met ons opnemen om tot een gespecificeerde offerte te komen. Telefonisch op 050-5013149 of per e-mailadres:
info@cuisinerie-mensinge.nl